به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دبیرخانه شورای برنامه ریزی مدارس علوم دینی اهل سنت آذربایجان غربی ؛ مجمع علماى اهل سنت ارومیه در مورد حد نصاب زکات و فطریه روزه ماه مبارک رمضان اطلاعیه ای را صادر نمودند.
متن اطلاعیه به شرح ذیل است:
بسم الله الرحمن الرحیم
الحمدلله رب العالمین و الصلاه و السلام علی سیدنا محمّد و علی آله و صحبه اجمعین.
ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادات همگان در این ماه مبارک ، همچنین از خداوند متعال خواستاریم که با الطاف بیکران خویش هر چه زودتر این بیماری و بلای کرونا را از سراسر دنیا بر دارد. آمین
بدینوسیله به اطلاع میرساند، که در روز سه شنبه ۱۴۰۰/۲/۱ مجمع علمای اهل سنت ارومیه متشکل از امام جمعه محترم اهل سنت جناب ماموستا ملا مامد کلشی و اعضای محترم شورای روحانیت وحاج ماموستا ملا سعدالله عثمانی (الواج) حاج ماموستا ملا عزیز شیخی ( مرگور) و حاج ماموستا محمد امین پور شیخی(ترگور) و جمعی دیگر از علمای بزرگوار، نشستی ( بیشتر به صورت مجازی ) پیرامون “تعیین حد نصاب زکات و فطریه و فدیه روزه رمضان” برگزار نمود که نتیجه آن از این قرار است :
۱- حد نصاب زکات پول و مال التجاره به حساب نقره با توجه به قیمت و نرخ آن در این ایام ، مبلغ ۱۲/۰۰۰/۰۰۰ تومان تعیین گردید.
مبلغ پرداختی زکات = دو/نیم درصد یعنی از هر یک میلیون، ۲۵ هزار تومان
۲- زکات فطریه برای هر نفر مبلغ ۱۲۰۰۰ تومان تعیین گردید.
۳- فدیه (کفاره روزه)، برای افراد مریض و ناتوان، برای هر روز مبلغ ۳/۰۰۰ تومان تعیین گردید .
از عموم ماموستایان بزرگوار درخواست داریم در این زمینه جهت وحدت رویه و عدم ناهنجاری ، همکاری لازم را اعمال نمایند.
چند نکته :
۱- اندازه زکات فطر حسب نص منابع فقهی مذهب امام شافعی رحمه الله تعالی یک صاع است، و از قوت رایج بلد به میزان تقریبی دو کیلو و نیم منظور میگردد.
قوت رایج مناطق کردنشین ایران ، گندم است و قیمت هر کیلوگرم گندم به نرخ شهر ارومیه ۴۸۰۰ تومان در نظر گرفته شده است .
۲- لازم به ذکر است بنابر مذهب امام شافعی جنس فطریه و فدیه ، مشخصا باید قوت رایج محل، باشد و پرداخت قیمت به جای آن به عنوان زکات فطر و فدیه جایز نیست .
از این رو جهت تسهیل در امر پرداخت زکات فطر و خدمت رسانی آسان تر و مفیدتر به مستحقین زکات ، عادتاً اهل سنت شوافع از مذهب امام ابوحنیفه رحمه الله تعالی تقلید به عمل می آورند که بنابر مذهب ایشان،پرداخت قیمتِ قوت نیز به عنوان زکات فطر و فدیه و نیز تقدیم آن به یک صنف از مستحقین زکات ، صحیح است .
۳ – مقدار فطریه و فدیه روزه در مذهب امام اعظم ،به نسبت گندم، نیم صاع ( قریب دو کیلوگرم) است و در صورت تقلید از مذهب ایشان باید قیمت این مقدار پرداخت شود تا تلفیقی رخ ندهد و تقلید ، دچار اشکال نگردد .
دفترامام جمعه اهل سنت ارومیه
انتهای پیام