به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دبیرخانه شورای برنامه ریزی مدارس علوم دینی اهل سنت آذربایجان غربی ؛ اهم بیانات حجت الاسلام والمسلمین سیدمهدی قریشی نماینده ولیفقیه در آذربایجانغربی و امام جمعه ارومیه در برنامه میعادگاه آدینه ۶ تیرماه ۹۹ به شرح ذیل است:
وی گفت: سنن الهی و قوانین اساسی خداوند متعال در دنیا ثابت بوده و باید آنها را بشناسیم و در زندگانیهای خود به آنها عمل کنیم.
روش و قوانین الهی در جوامع بشری بدین گونه است که خداوند متعال در میان مردم مشکلاتی بوجود میآورد تا مردم متذکر شوند و از مسیر الهی جدا نشوند و این یکی از سنتهای الهی بوده که انسان باید متوجه این موضوع باشد
نماینده ولی فقیه در استان اظهار داشت: سختیهای دنیوی برای تقویت روحیه خضوع و خشوع در مقابل خداوند است.
روایات معصومین علیهمالسلام بر این اساس است که خداوند متعال بندگانش را به سختیهای مختلف دچار میکند تا انسان در سختیها به حضور الهی متوجه شده و در فسق و فجور و تکبر و خود بزرگ بینی فرو نروند و در محضر الهی به خضوع و خشوع بیفتند.
یکی از نتایج سختیهای انسانها در دنیا و از سوی خداوند باعث نزول فضل و رحمت الهی بر بندگان میشود و این موضوع یکی از عوامل سختیهای بشر در دنیا است.
امام جمعه ارومیه افزود: دنیاگرایی و معصیت باعث کمبود رزق و روزی و افزایش سختیها و بلایا میشود
وقتی مردم دچار دنیاگرایی و معصیت و ظلم در زندگانی خود میشوند باعث کمبود رزق و روزی بندگان شده و خداوند آنها را دچار مشکل و سختی و بلاها میکند تا بندگان متوجه شده و با توبه و انابه به سوی خدا بازگشته و به سمت بندگی خداوند بشتابند.
اگر مردم در مواجه با مصائب و مشکلات توبه نکرده و به سوی الهی باز نگردند خداوند متعال با نزول بلا باعث عقوبت مردم میشوند.
سید مهدی قریشی بیان کرد: ویروس کرونا یکی از مصائب الهی برای متذکر شدن انسانهاست
گسترش ویروس کرونا در دنیا براساس آیات الهی یکی از مصائب الهی برای متذکر شدن انسانهاست و خوشبختانه در بعضی از جوامع مردم متوجه این موضوع شده و به سوی خدا بازگشته و در اعمال خود تجدید نظر میکنند فلذا باید همه به این موضوع توجه کرده و از اعمال خود توبه و استغفار نمایند.
وظیفه متخصصان و دانشمندان تهیه دارو و واکسن این بیماری است اما با این وجود عبرت گرفتن از این موضوع وظیفه همه انسانها بوده و همه انسانها باید براساس آیات الهی متوجه شوند که خداوند بر تمامی اعمال انسانها حاکم بوده و آنها را تحت نظر دارد و اگر انسان از گناهان خود استغفار کنند یقیناً الطاف الهی شامل حال جامعه بشری خواهد شد.
امام جمعه ارومیه تصریح نمود: انفاق و کمکرسانی به فقرا مایه آبادانی دنیا و آخرت انسان میشود
همه مردم و کسانی که توان مالی دارند باید در این ایام به سفارش آیات الهی و روایات معصومین مواسات و کمک مومنانه را در جامعه احیا کرده و تلاش کنند با احسان و همدلی و دستگیری از مستمندان و آسیبدیدگان در اثر ویروس کرونا موجبات رحمت و لطف الهی را شامل حال خود کنند.
کمک به فقرا و مستمندان در دین اسلام از مسائل محوری و یکی از راههای تقرب به پروردگار متعال انفاق و کمکرسانی از آنچه که انسان بیشتر دوست دارد است فلذا باید تلاش کنیم در راه خداوند احسان و انفاق کنیم چرا که وظیفه شرعی و انسانی بوده و مایه آبادانی دنیا و آخرت انسان خواهد شد.
انسان بهتر است قبل از مرگ بخشی از اموال خود را انفاق کند تا علاوه بر اجر و پاداش اخروی مسئولیت و جواب اموالی که بعد از انسان توسط دیگران استفاده میشود نیز از انسان برداشته شود لذا انسان بهتر است از موقعیت کنونی استفاده کرده و بخشی از اموال خود را بین فقرا و آسیبدیدگان تقسیم کند.
نماینده ولی فقیه در ادامه افزود: قوه قضائیه برای اصلاح جامعه باید تطهیر و اصلاح را از بدنه خود شروع کند
یاد و نام شهید دکتر بهشتی و شهدای قوهقضائیه را گرامی میداریم و این ایام را به خانواده شهدای حادثه تروریستی دفتر قوهقضائیه تسلیت عرض میکنم.
یکی از منویات و مطالبات مقام معظم رهبری از قوهقضائیه این است که قوهقضاییه باید مأمن، پناهگاه و مایه دلگرمی مردم باشد فلذا مسئولین محترم قوهقضاییه و قضات محترم باید تلاش کنند تا منویات مقام معظم رهبری را در امر قضا پیاده نمایند.
تحول در قوهقضاییه ضروری است اما باید ضمن ایجاد تحول وجهه مردمی و عدالت محوری و مبارزه با فساد در این قوه نیز حفظ شود.
حضور افراد پاکدست و امین در قوهقضاییه بسیار ضروری است و قضات محترم باید افرادی باشند که در جامعه بهترین مردم باشند و فساد و ناپاکی در آنها نباشد و این یکی از دستورات حضرت امیرالمومنین به مالکاشتر میباشد که بهترین و پاکدستترین افراد را به عنوان قاضی در نظر بگیرد.
مهمترین مسئله برای قوهقضائیه تطهیر و اصلاح نیروی انسانی خود است و برای اینکه بتواند سایر افراد جامعه را اصلاح کنند باید اول از خود شروع کنند
قوهقضاییه در برپایی عدالت باید ملاحظه هیچ کسی را نکند و تمامی افراد باید در مقابل عدالت و قانون یکسان باشند و این مسئله نیز از دستورات صریح حضرت امیرالمومنین است.
انتهای پیام