به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دبیرخانه شورای برنامه ریزی مدارس علوم دینی اهل سنت آذربایجان غربی ؛ خطبه های نماز جمعه اهل سنت این هفته شاهین دژ به امامت ماموستا احمد ویسی اقامه گردید.
ماموستا احمد ویسی ضمن تسلیت به مناسبت شهادت امام همام قدوه العارفین امام المتقین امام جعفرصادق(ع) و عظمت امام صادق(ع) گفت: درباره عظمت امام صادق (ع) نه تنها توسط شیعیان به فراوانی سخن گفته شده است، بلکه دراین باره اجماع علماء دانشوران و بزرگان اهل سنت و جماعت لب به سخن گشوده اند.
وی افزود: پیشوایان مذاهب اهل سنت، عالمان نامدار اسلامی و صاحب نظران زبردست در باره ی برجستگی های علمی، عملی، اخلاقی، کرامت و عظمت آن امام همام، امام جعفرصادق(ع) بسیار سخن گفته اند. اینک به طور گذرا به بیان برخی از این اظهار نظرها می پردازیم .
امام جمعه اهل سنت شاهین دژ اظهار داشت: «نعمان بن ثابت بن زوطی» معروف به « ابوحنیفه (رحمه الله» (۸۰ ۱۵۰ه. ق.) پیشوای مذهب حنفی که از نظر زمانی معاصر با امام صادق علیهالسّلام بود، درباره عظمت امام صادق فرمودند ما رایت افقه من جعفربن محمد و انه اعلم الامه»
من فقیه تر و داناتر از جعفربن محمد ندیدهام. او داناترین فرداین امت است.مسلمانان (شیعه و سنی) برای خاندان پیامبر(ص) و اهل بیت: احترام و جایگاه خاصی قائلاند که بی نظیراست . این علاقه و دلبستگی به خاندان پیامبر(ص) ، نقطه اشتراک تمامی مسلمانان است و می تواند عاملی برای پیوند و نزدیکی آحاد جامعه اسلامی به یکدیگر باشد. امام صادق(ع) به عنوان یکی از مصادیق و افراد این خاندان، جایگاه ویژهای در میان مسلمانان دارد.
ماموستا ویسی اشاره به بازشناسی شخصیت امام صادق(ع) براساس منابع اهل سنتکرد و گفت: برای معرفی امام صادق(ع) کتابهای متعددی توسط نویسندگان معاصر مسلمان نگاشته شده است . به عنوان مثال ، مالک بن انس یکی از پیشوایان چهارگانه اهل سنت و جماعت مذهب مالکی درباره عظمت و شخصیت علمی و اخلاقی امام صادق علیهالسّلام چنین میگوید: ایشان اهل مزاح بود. در تبسم ملایمی برلب هایش نمایان بود. هنگامی که در محضر آن حضرت نام مبارک رسول گرامی اسلام صلیاللهعلیه وآله و سلّم به میان میآمد، رنگ رخسارههای جعفربن محمد به سبزی و سپس به زردی میگرایید. در طول مدتی که به خانه آن حضرت آمد و شد داشتم، او را ندیدم جز این که در یکی از این سه خصلت و سه حالت به سر میبرد، یا او را درحال نماز خواندن میدیدم و یا در حالت روزه داری و یا در حالت قرائت قرآن. من ندیدم که جعفربن محمد بدون وضو و طهارت از رسول خدا صلیاللهعلیه وآله و سلّم حدیثی نقل کند. من ندیدم که آن حضرت سخنی بی فایده و گزاف بگوید. او از عالمان زاهدی بود که از خدا خوف داشت. ترس از خدا سراسر وجودش را فراگرفته بود.
هرگز نشد که به محضرش شرفیاب شوم، جز این که زیراندازی که زیرپای آن حضرت گسترده شده بود، آن را از زیرپایش برمی داشت و زیر پای من میگستراند.» بنابراین ایشان بهترین اسوه حسنه برای همه ی مسلمانان است اللهم احشرنا مع الشهدا والصالحین .
احمدویسی امام جمعه اهل سنت شاهین دژ.
۹۹/۳/۲۸
انتهای پیام